Webinar over toepassing van bodemenergie in uw gemeente

apr 15, 2022

  1. Bodemenergie
  2.  → 
  3. bodemenergie
  4.  → Webinar over toepassing van bodemenergie in uw gemeente

De provincie Overijssel en het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseren een webinar met informatie over het optimaliseren van bodemenergiesystemen in gemeentes. Tijdens dit online event gaan de sprekers vooral in op het perspectief  dat de klimaatinstallatie met koude- en Warmteopslag in de bodem biedt voor verduurzaming en de rol die goed beheer daarin vervult.

Het webinar is met name bedoeld om medewerkers van gemeenten te informeren over enerzijds de kansen die bodemenergie biedt, maar anderzijds ook over de randvoorwaarden die men in de gaten moet houden. Naast gemeenteambtenaren is het webinar ook uitermate geschikt voor marktpartijen die een WKO-systeem willen (laten) aanleggen en voor adviseurs en technici die meer willen weten over deze techniek.

Introducties
Het webinar vindt plaats op 19 april 2022 en start om 13.00 uur met een opening door dagvoorzitter Henk van Zoelen. Vervolgens zijn er introducties door Marleen Volkers- Schokkers, programmamanager Warmte bij de provincie Overijssel en Ad van Bokhoven, adviseur bij KWA Bedrijfsadviseurs.

Specialisten
Specialist Ivo Everts gaat daarna in op het optimaliseren van bestaande WKO-installaties, en doet dit aan de hand van een voorbeeld uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Als laatste spreker zal John Tsoutsanis van het Rijksvastgoedbedrijf ingaan op de wijze waarop het Rijk de gebouwen met WKO optimaliseert die zij onder beheer heeft. Na elke presentatie zal de dagvoorzitter vragen uit de chat voorleggen, die de sprekers dan zullen beantwoorden.

De bijeenkomst is, na een plenaire terugkoppeling en eventuele conclusies, om 15.00 uur afgelopen.

Meer informatie over het webinar is te lezen in het programma. Download deze hier: Uitnodiging webinar Overijssel 19-04-22

Meld je nu aan via: https://gebruikerpl.webinargeek.com/info-gebruikersplatformbodemenergie-nl