Online spreekuur over toepassing mini-warmtenetten met bodemenergie in de bestaande bouw
  1. Bodemenergie
  2.  → 
  3. Evenement
  4.  → Online spreekuur over toepassing mini-warmtenetten met bodemenergie in de bestaande bouw

Op dinsdag 10 september organiseren het Gebruikersplatform Bodemenergie en Energie Samen Zuid-Holland een spreekuur over de toepassing van mini-warmtenetten met Bodemenergie in de bestaande woningbouw.

Steeds meer bewoners van bestaande woningen bundelen hun krachten om gezamenlijk de verduurzaming te bevorderen. Hun gemeenschappelijke doel is de woningen efficiƫnt verwarmen en koelen met kostenbesparingen als resultaat. Vaak denkt men dan aan grote warmtenetten en collectieve systemen. Maar een gesloten bodemenergiesysteem biedt een verrassend alternatief: dit systeem kan men namelijk ook als mini-warmtenet en klein-collectief inzetten.

De techniek is niet nieuw en de toepassing daarvan ook niet! Het is alleen nog niet eerder voor particuliere woningen toegepast. Om de markt daarvoor klaar te stomen zijn meerdere ontwikkelingen gaande waarbij de aanwezige deskundigen in dit Spreekuur een belangrijke rol vervullen. De projecten bestaan onder meer uit bestaande, grondgebonden woningen van particulieren.

Zo wil men tien rijtjeswoningen en meerdere 2-onder-1 kapwoningen energetisch koppelen via een mini-warmtenet. Ben je benieuwd naar de technische, financiƫle en juridische haalbaarheid van een mini-warmtenet in combinatie met een gesloten bodemenergiesysteem (GBES) voor deze woningen? Sluit dan aan bij het spreekuur dat plaatsvindt op dinsdag 10 september van 15.30-17.00 uur. Stel daar uw vragen en ontdek hoe deze duurzame techniek een revolutie kan ontketenen in de wereld van verduurzaming van bestaande grondgebonden woningen!

Om antwoord te geven op alle vragen zijn drie deskundigen uitgenodigd die onder leiding van dagvoorzitter Henk van Zoelen zullen proberen om deze vragen te beantwoorden:

  • Dick van Harlingen van VHGM – deskundige voor aanleg en beheer van deze projecten.
  • Gerbert Hengelaar van Nect2company – deskundige in de energietransitie en netcongestie.
  • Niek de Jong van Itho Daalderop – deskundige op het gebied van de benodigde technologie.

De deskundigen geven ook een korte presentatie en na elke presentatie is er ruimte om vragen, die via de chat binnenkomen, te laten beantwoorden. Eventuele vragen die niet worden beantwoord, kunnen later nog in een reactie worden beantwoord.

Aanmelden
Aanmelden voor het online spreekuur op dinsdag 10 september kan via het aanmeldformulier dat z.s.m. op deze pagina beschikbaar wordt.

Details

Datum & tijd
Georganiseerd door:
Locatie
Contact

Meer evenementen