Laetitia Ouillet en Anne Marie van Osch gaan hun gezamenlijke ervaring en kennis overdragen via een tweedaagse training op 24 en 25 november! In de training krijgen ambtenaren en warmteprofessionals praktische tips over wet/regelgeving, het bouwen van een business case en waar je in een project tegenaan loopt. Of het nou gaat om een warmtenet of een wijkaanpak met individuele bronnen. Na de tweedaagse cursus keer je huiswaarts met de kennis waarnaar je op zoek was, om deze direct te kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk.
Wat is De Warmteklas?
De warmtetransitie is al een tijdje onderweg en de complexiteit lijkt alleen maar toe te nemen. Met de Wcw en WGIW hebben de lokale overheden er straks een heel takenpakket bij. Een aantal partijen hebben in programma’s als PAW of ELENA lessen geleerd en wat wielen uitgevonden. Ondanks de veelheid aan programma’s, misten wij een cursus waarin deze wielen met elkaar worden gedeeld. Wij begonnen met de Warmteklas in 2023 en er blijven vragen komen, dus organiseren wij in 2025 nóg een editie.
De Warmteklas is een praktische cursus van 2 dagen, waarin je leert van mensen die in de warmtetransitie actief zijn hoe zij zaken hebben aangepakt, hoe zij problemen hebben geanalyseerd en mogelijk opgelost.
Er worden vijf pijlers belicht, die onlosmakelijk verbonden zijn bij collectieve warmteprojecten:
- De business case: Wie draagt welk financieel risico en hoe kom je tot een betaalbare propositie voor afnemers?
- De politieke en ambtelijke wereld: Hoe werk je samen met de overheid? Wanneer kan een besluit door? Wie gaat daar eigenlijk over? En wat kan een gemeente eigenlijk toezeggen?
- De wetgeving (en de vele veranderingen die eraan zitten komen)
- De techniek: de keuze voor hoog/midden/laagtemperatuur bijvoorbeeld. Samenhang met isolatieopgave. Diameter van de infrastructuur. Van startanalyse tot warmteprogramma.
- Communicatie en participatie en de doelgroepen, wat blijkt echt te werken?
Er is ruimte voor heel veel vragen en voor interactie tussen de deelnemers. Wij blijven namelijk allemaal eten en overnachten op de cursuslocatie. Je bent dus écht even twee dagen alleen maar met warmte bezig.
Voor wie is De Warmteklas?
In de eerste plaats denken wij aan ambtenaren van gemeenten en provincies die met warmtekavels/aanbesteding of uitvoering aan de slag moeten. Maar Rijksambtenaren en beleidmakers willen ook dichterbij de problematiek uit de praktijk komen: dit is een uitgelezen kans. Voor commerciële bedrijven is het cruciaal dat zij beter begrip krijgen voor de uitdagingen waar gemeentes voor staan. Het is ook een kans om 2 dagen lang van elkaar te horen waar men tegenaan loopt. Voor beide doelgroepen (publiek en privaat) zijn er aparte sessies in het programma opgenomen. Bijvoorbeeld een module “hoe werkt besluitvorming bij de gemeente” voor warmtebedrijven. Zo leer je elkaars taal spreken!
Aanmelden met korting
U kunt zich via www.warmteklas.nl aanmelden. Deelname kost € 1.500,- (excl. BTW). De cursus is niet te boeken zonder de overnachting omdat er ook een avondprogramma is op 24 november. Is uw bedrijf lid van Branchevereniging Bodemenergie? Dan ontvangt u 10% korting op het inschrijfgeld, dit graag vermelden bij de aanmelding.
Er is beperkt plaats, dus reageer vooral snel. Heeft u een intern PO-nummer nodig om in te kunnen schrijven, reserveer alsnog uw plek op tijd en mail ons het PO-nummer later.
We zien u graag op 24 en 25 november in Leusden!
Kijk op de website van De Warmteklas voor alle informatie over het programma en voor de contactgegevens.