Workshop over WKO en energietransitie bij Ziekenhuizen op 29 september

jul 16, 2021

  1. Bodemenergie
  2.  → 
  3. gebruikersplatform
  4.  → Workshop over WKO en energietransitie bij Ziekenhuizen op 29 september

Met ingang van 2050 moeten alle ziekenhuizen volledig energieneutraal zijn. Binnen de transitie naar een energieneutraal ziekenhuis kan bodemenergie een belangrijke rol spelen, maar het gebruik van een WKO-systeem kan ook vragen met zich meebrengen. Het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseert samen met de NVTG daarom, speciaal voor de toepassing van bodemenergie in ziekenhuizen, een workshop over de toepassing van WKO-systemen en de daaraan gekoppelde klimaatinstallaties binnen ziekenhuizen. Deze speciale bijeenkomst vindt plaats op 29 september bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.  

Tijdens de workshop, met de titel ‘WKO en energietransitie bij ziekenhuizen’, spreken Wobbe van den Kieboom van KWA, Jack Suijkerbuijk van Jeroen Bosch Ziekenhuis en Stefan van Heumen van TNO over respectievelijk het beheer en de lessen die daaruit te trekken zijn, de balansverbetering en de routekaarten voor de energietransitie in de ziekenhuiswereld.

Innovatieve technieken

Michiel Brands van Radboud UMC gaat tijdens de workshop dieper in op de hoge temperatuur warmtepomp in combinatie met WKO. Vervolgens vertelt Kevin Kanters van Hydroscope hoe je legionellabesmetting kunt voorkomen zodra je met andere temperatuurtrajecten gaat werken.

Na elke presentaties is er volop ruimte voor vragen van en discussie met de bezoekers. Dagvoorzitter Henk van Zoeken zal de bijeenkomst afsluiten met een samenvatting, waarna de aanwezigen de WKO-installatie in het Meander Medisch Centrum kunnen bezichtigen.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop op woensdag 29 september in Amersfoort kan dit aanmeldformulier.
Deelname is gratis.