Waardoor heeft bodemenergie zoveel voordelen?

jun 21, 2021

  1. Bodemenergie
  2.  → 
  3. bodemenergie
  4.  → Waardoor heeft bodemenergie zoveel voordelen?

Bodemenergie wordt al ruim 25 jaar toegepast in Nederland en maar liefst 45 jaar in andere landen in Europa. Duurzame, hernieuwbare energie uit de bodem is een onmisbare schakel in de energietransitie.

Bodemenergie kan worden ingezet in nauwe samenwerking met andere duurzame energietechnieken, zoals seizoensopslag, aquathermie, warmtenetten en warmtepompen. De kwaliteit van bodemenergiesystemen wordt o.a. geborgd en bewaakt door verplichte certificering, strenge protocollen en richtlijnen. Dit maakt bodemenergie een betrouwbare én schone techniek, waarmee de gebouwde omgeving verwarmd én gekoeld kan worden. Het doel van Branchevereniging Bodemenergie is om milieuvriendelijke, energiebesparende en duurzame toepassingen van bodemenergie te ontwikkelen, te bevorderen en te optimaliseren.

Wij zetten voor uw gemak de voordelen van bodemenergie op een rij.

Meer weten over bodemenergie? Download dan de PDF Op bodemenergie kun je bouwen. In dit document zetten wij tevens uiteen waarom bodemenergie een prima antwoord is op het vraagstuk van de de regionale energiestrategieën, met basiskennis, informatie en advies voor iedereen die betrokken is bij het opstellen van de transitievisie warmte (en koude).