Kennis over duurzame warmte en koeling voor overheden: ééndaagse cursus op 29 februari of 24 maart

feb 14, 2024

  1. Bodemenergie
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Kennis over duurzame warmte en koeling voor overheden: ééndaagse cursus op 29 februari of 24 maart

Branchevereniging Bodemenergie faciliteert dé opleidingen in Nederland ten behoeve van de certificering die verplicht is om werkzaam te mogen zijn binnen onze branche. Naast de reguliere opleidingen verzorgen wij ook opleidingen voor eindgebruikers van bodemenergiesystemen en overheden. Op 29 februari 2024 kunt u de Basiscursus Bodemenergie voor Overheden volgen en op 24 maart de Verdiepingscursus Bodemenergie voor Overheden.

Schrijf u snel in want het aantal plaatsen is beperkt!

Het hebben van basiskennis over bodemenergie – de meest duurzame vorm van verwarmen en koelen voor zowel collectieve als individuele energiesystemen – is belangrijk voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeenten. Het ’s zomers opslaan van warmte in de bodem, om dit in de winter weer te kunnen gebruiken voor duurzame verwarming van gebouwen (en vice versa in de winter om in de zomer te kunnen koelen) heeft een belangrijke meerwaarde voor de energietransitie. Onder andere daarom is bodemenergie een onmisbare schakel in het energiesysteem van de toekomst.

Cursussen voor overheden en omgevingsdiensten

Als branchevereniging spelen wij in op de toenemende vraag naar specifieke cursussen voor overheden, bevoegd gezag, omgevingsdiensten en overige betrokkenen bij aanvraag van bodemenergiesystemen. Daarvoor geven wij regelmatig basis- en verdiepingscursussen aan overheden. Ook maatwerk- en incompany cursussen behoren tot de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie?

Een volledig overzicht van de cursussen en de leergang die u kunt volgen vindt u hier.