‘De warmtetransitie gaat nog te veel over gas’

jan 20, 2022

  1. Bodemenergie
  2.  → 
  3. branchevereniging
  4.  → ‘De warmtetransitie gaat nog te veel over gas’

Warmte365 nam deel aan onze Themamiddag eind vorig jaar. Naar aanleiding van de presentatie van Rard Rijcken schreven zij dit artikel: 

 

‘De warmtetransitie gaat nog te veel over gas’

Onlangs organiseerde Branchevereniging Bodemenergie de online themamiddag Energietransitie: denken in de breedte én diepte waarin verschillende sprekers de potentie van bodemenergie verder uitdiepten. Rard Rijcken, voormalig CGO (Chief Growth Officer) van Eteck, deed dit in zijn seminar Kansen en potentie van collectieve lagetemperatuur-systemen met WKO’s voor thermische opslag, do’s en don’ts.

“De uitdaging is helder”, stelt Rijcken. “Nederland moet van het gas af en dat is een enorme uitdaging. Toch wordt de noodzaak om te verduurzamen nog niet breed gezien. Laat staan begrepen.”

Hij haalt er een heel alledaags voorbeeld bij waar duidelijk uit blijkt dat dit de consument lang niet altijd valt aan te rekenen. “Als ik ‘van het gas af’ google, dan krijg ik alleen maar cv-ketels te zien en wat dat dan kost.”

Lees het volledige artikel op Warmte365.

 

Verslag Themamiddag

Het korte verslag van de Themamiddag ‘Energietransitie: Denken in de breedte én diepte’ leest u hier. U kunt hier ook de presentaties van de sprekers (Rard Rijcken – voormalig Eteck, Janine Verweij – Geothermie Nederland en Jan Paul van Soest – De Gemeynt) downloaden en bekijken.

Wilt u de Themamiddag terugzien? Bekijk dan het filmpje op Youtube.