Aquathermieprojecten in Nederland

jun 21, 2021

 1. Bodemenergie
 2.  → 
 3. Nieuws
 4.  → Aquathermieprojecten in Nederland

Op de website van Netwerk Aquathermie staat een handige landkaart waarop aquathermieprojecten, al dan niet in combinatie met een WKO, staan aangegeven Op de kaart zijn kengetallen van ruim 65 gerealiseerde aquathermieprojecten verzameld. Het gaat daarbij om grote en kleine TEO-, TEA- en TED-projecten.

De kaart wordt doorlopend bijgewerkt op basis van beschikbare informatie. Regelmatig worden nieuwe projecten toegevoegd. Het overzicht helpt om best-practices, trends en vragen te signaleren en op de juiste plek te adresseren. Dit draagt bij aan het doel van de Green Deal Aquathermie om de waarde van aquathermie in de praktijk te bepalen.

Kennis delen

Het doel van de kaart is om te inspireren en kennis te delen. We willen graag een compleet beeld geven van alle gerealiseerde aquathermieprojecten in Nederland en ontvangen daarom graag informatie over projecten die nog niet op de projectenkaart zijn opgenomen.

Detailinformatie projecten

Er is ook een overzicht (PDF) van de projecten op de kaart beschikbaar. Deze kaart wordt doorlopend bijgewerkt op basis van beschikbare informatie en geeft meer inzicht per project, zoals:

 • grootte van het project
 • hoeveelheid warmte/koude in GJ
 • temperatuur waterbron
 • leveringstemperatuur
 • verwarmen en/of koelen
 • aanwezigheid van een WKO
 • contactgegevens voor meer informatie

Projecten toevoegen

Wilt u uw gerealiseerde project ook op de kaart laten opnemen? Dat kan door het format op de website van het NAT in te vullen en samen met een rechtenvrije foto van het project te mailen naar info@aquathermie.nl. Dan voegen zij uw project toe aan de kaart, zodat het hele netwerk er z’n voordeel mee kan doen.

Bodemenergie en Green Deal Aquathermie

Branchevereniging Bodemenergie is medeondertekenaar van de Green Deal Aquathermie. Die Green Deal bracht publieke middelen en privaat commitment in voor een programma en een netwerkbureau. In deze video vertelt Frank Agterberg waarom bodemenergie onmisbaar is om van aquathermie een succes te maken en hoe de Green Deal Aquathermie en bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen

Meer over de kansen voor bodemenergie in aquathermie leest u in een eerder geplaatst artikel.