Aquathermie en WKO – Energy Transition Thursday

nov 22, 2021

  1. Bodemenergie
  2.  → 
  3. bodemenergie
  4.  → Aquathermie en WKO – Energy Transition Thursday

Circl is een circulair platform dat ontstaan is vanuit een initiatief van de ABN Amro Bank. Het doel van Circl is de benodigde krachten uit de samenleving zoals ingenieurs, bedrijven, financiële en juridische experts samen te brengen om in beweging te komen voor een duurzame wereld. Eén van de initiatieven van Circl is de Energy Transition Thursday, waarbij maandelijks wisselende experts bij elkaar komen om te spreken over diverse onderwerpen in de totale mix die nodig is voor de energietransitie.

Energiemix

Want om de energiemix snel te vergroenen, hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In een serie rondetafelsessies behandelt Circle veelbelovende technieken en wordt dieper ingegaan op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels zijn er? Wat is feit en wat is fictie?

Aquathermie en WKO

Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek.

De aflevering van november 2021 gaat specifiek over de kansen voor aquathermie. Bekijk deze aflevering op het Youtube kanaal van Circl.

In één van de eerste afleveringen, opgenomen in september 2020, werd dieper ingegaan op warmte- en koudeopslag (WKO)/bodemenergie als één van de onmisbare schakels in de energietransitie.